24 Nisan 2010 Cumartesi

Rapidshare’da beklemeyin!!


Rapidshare‘den dosya indirenler ile Rapidshare’in savaşı bitmiyor. Ücretsiz hizmetten faydalananlar, ücretli faydalananlar gibi kullanmak için yeni yöntemler icat ediyor, Rapidshare de ücretli üyelik satmak için bu yöntemlere karşı yöntemler geliştiriyor.
Rapidshare’in kısıtlamalarıyla uğraşmadan dosya indirmek isteyenler için pek çok Rapidshare dosya indirme yöneticisi yazılım mevcut. Ancak bunlar içerisinde parlayan incilerden biri olanRapidDownloader farkıyla dikkat çekiyor.

Bu yazılım o kadar hafif, o kadar minimalist ki, dikkat çekmesi çok doğal. Sadece 12KB boyutunda ve kurulum gerektirmeyen bu uygulamanın bir kullanıcı arayüzü bile yok! İşte bu yüzden Rapidshare kullanıcıları için çok yararlı bir araç olmanın ötesinde, çalışma şekliyle bile incelenmeyi hakediyor.
Nasıl Kullanılıyor?
1 Rapidshareda beklemeyin!!
12 KB’lık yazılım açılınca 45 KB oluyor ve içerisindeki .exe dosyasına çift tıklayarak çalıştırıyorsunuz. Çalışırken indirmeler üstteki gibi görünüyor ama bu işin bir de öncesi var.
2 Rapidshareda beklemeyin!!
Program içerisindeki metin dosyalarını açıyorsunuz ve içine indirmek istediğiniz dosyanın adresini kopyalıyorsunuz. İşte kullanımı bu kadar kolay.
Bir forumdan dosya listesini kopyalayarak, her bağlantıya tek tek tıklama zahmetine bile katlanmadan topluca indirmeye eklemiş oluyorsunuz.
Önce Readme.txt‘i okuyup öğrenin ardından az evvel anlattığımız şekilde Downloads.txt‘i açın ve yapıştırın.
IP Değiştirmek!
3 Rapidshareda beklemeyin!!
Arka plana küçültünce indirmeye devam eden bu uygulama sorun çıkarsa bekleyip tekrar deniyor.
İndirilen dosyalar kendi klasöründe Download klasörüne kaydediliyor. Ayrıca History.datdosyasında daha önce indirilen dosyalar depolanıyor ve böylece tekrar indirilmiyor. Error.txt dosyası da hataları depoluyor.
IP_changer.bat‘ı Notepad ile açarsanız bekleme süresinden kurtulmak için üstte görülen komutlar ile IP’nizi değiştirebilirsiniz. REM yazısını elbette silin.
Bunlar:
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew

İndirme Klasörü Değiştirme
5 Rapidshareda beklemeyin!!
RapidDownload.ini dosyasını Notepad ile açıp değiştirerek dosyaların istediğiniz yer eindirilmesini ve programın işi bitince kendini kapatmasını kolayca sağlayabilirsiniz.
DownloadFolderPath= kısmına klasör adresini kopyala yapıştır yapabilir ya da yazabilirsiniz. IP Changer’ın IP adresini değiştirdikten sonraki bekleme süresini deSecondsWaitAfterIPChanger kısmının yanına yazabilirsiniz.
0′lar olumsuz, 1′ler olumludur, bir ayarın değerini 1 yaparak etkinleştirebilirsiniz. Buraya farklı komutlar bulup ekleyerek programı programlayabilirsiniz.
Bütün bu gördükleriniz hoşunuza gittiyse ve denemek isterseniz bağlantıyı takip ederek indirebilirsiniz.
DownloadRapidDownload 32 bit
DownloadRapidDownload 64 bit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder