17 Nisan 2010 Cumartesi

Laptop Almadan Önce Bu Yazıyı Okuyun




























Bir düzüstü bilgisayar satın almadan önce, ağırlığı, pil ömrü, boyutu, işlemcisi gibi özelliklere dikkat etmeniz gerekiyor.

Bir Laptop almadan önce neler yaparsınız? Görünümüne mi önem verirsiniz? Arkadaş tavsiyesi mi alırsınız? Teknik detaylarına mı bakarsınız? İnternetten o ürünle ilgili yorumları mı okursunuz?
Öncelikle bir dizüstü bilgisayar almadan önce, bu bilgisayarı ne kadar çok kullanacağınıza ve sırtınızda ne kadar çok taşıyacağınıza karar vermelisiniz. Eğer
sürekli yanınızda taşıyacağınız bir ürün arıyorsanız, bilgisayarın küçük ve hafif olması önem kazanıyor. Ekran boyutunu seçmek için, bilgisayara ne kadar yakın çalışmaya alışık olduğunuza dikkat etmeli, keyboard’un kullanımının rahat olup olmadığına bakmalısınız. Oyun oynama ve internete bağlanma öncelikleri de bilgisayarınızın özelliklerini belirlemenizde yardımcı olacak detaylardandır.
Dizüstü bilgisayarınızı iş için kullanmayı planlıyorsanız, profesyonel ve güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var. Mesela, işi grafiklerle ilgili olanlar genellikle Mac tercih ediyorlar. Adobe ve Photoshop gibi ürünleri kullanacak olanlar, yüksek işlemci gücü ve belleğe ihtiyaç duyarlar. Sacece Microsoft Office programları ile çalışacak olanların, herhangi bir dizüstü bilgisayar işini görecektir. Sadece internette gezinmek isteyenler için de aynı şey geçerli.
Eğer laptop’unuzu arazide ve zor koşullarda kullanmayı düşünüyorsanız, dayanıklı ve kasası sağlam bir bilgisayar almalısınız. Özellikle mühendislerin arazilerde kullanmayı tercih ettikleri laptoplar bu tarz oluyor. Ayrıca, USB belleğe de sürekli verileri yedeklemenizde fayda bulunmaktadır.
Düzüstü bilgisayarınızın üzerinde 3G’nin dahil olmasına, kablosuz bağlantı standartlarının güncel olmasına, touchpad ve klavyenin geniş olmasına, webcam ve hoparlörlerin kalitesine, batarya ömrüne dikkat etmelisiniz.
Kaza ve çalınma riskine karşı, dizüstü bilgisayarınızı sigortalayabilir, ilk satın aldığınızda garanti şartlarına da önem verebilirsiniz. Klavyesi sıvıya dayanıklı bir bilgisayar da seçebilirsiniz bu yüzden. Dizüstü bilgisayarınızı satın alırken, üzerinde bulunan işletim sistemine dikkat etmelisiniz. Kullanmayacağınız bir işletim sistemini bir diğeriyle değiştirmek size daha pahalıya mal olabilir. Eğer elinizde orjinal bir Windows bulunuyorsa, alacağınız laptop’da Linux, Pardus, Free Dos gibi işletim sistemleri olmasını tercih edebilirsiniz.
Laptop fiyatlarına bakacak olursanız piyasa fiyatları genellikle 1000 ile 2000 TL arasında değişiyor. Genel olarak Vista ile gelen dizüstü bilgisayarların 2 GB belleği ve Intel Core 2 Duo T6400 2.0 Ghz işlemcisi bulunuyor. Core Duo işlemcilerin eskimesinden dolayı bu tavsiye edilmiyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder