25 Nisan 2010 Pazar

Google Chrome için 7 eklenti; İndirin!






























Google'a gerçek anlamda hükmetmek ister misiniz? Bu 7 Chrome eklentisi ile her şey mümkün...


Google'ın hızlı internet tarayıcısında, arayüzü bozmayan, hatta standart bir parçası gibi görünen eklentiler önemli bir yer tutuyor.


Sizin için seçtiğimiz bu 7 eklenti de sayısız seçenek içerisinden kullanışlılıkları ve yararları ile ön plana çıkmayı başarıyor...


Slayt Gösterisi


Google, Flickr, Picasa, Facebook gibi albümlerin yeraldığı sitelerde fotoğraflar arasında hızla gezmenizi sağlar.


Uyumlu olduğu sayfalarda adres çubuğunun yanında yer alan ikona tıklamanız gerekiyor. Daha sonra ekranın altında yer alan küçük karelerden ilerleyen fotoğrafları görebilirsiniz. Ok tuşlarını kullanarak hızla gezinmeniz mümkün.DownloadSlayt Gösterisi

Select To Get Maps
Google Maps'ten sık sık yararlanıyorsanız bu eklenti hoşunuza gidecek.
Bir internet sayfasındaki adresi seçiğ sağ tıkladığınızda, Google Maps'te arama seçeneği karşınıza çıkacak. Böylece aramaya tıklar tıklamak bu sefer de karşınıza Google Maps'te o adres çıkacak. İste haritada bakın, isterseniz adrese tarif alın.
DownloadSelect to Get Maps

Google Mail Checker
Daha önce de tanıttığımız bu eklenti Gmail'ına gelen e-posta olup olmadığını daima göz kenarında tutmak isteyenler için birebir. Tek tıklamayla Gmail'a erişin.
DownloadGoogle Mail Checker

Send from Gmail
Google Chrome'un Google entegrasyonunu daha da üst seviyeye taşımak için yararlanabileceğiniz bu eklenti, tek bir tıklama ile bir Gmail, posta gönderme penceresi açar ve bağlantıyı da buraya otomatik olarak kopyalar.
Ayrıca kurduğunuzda e-posta bağlantılarına tıkladığınızda yine Gmail penceresini ekrana getirir.
DownloadSend from Gmail

Google Calendar Checker
Google'ın takvim hizmetinden yararlanıyor musunuz? Eğer yararlanmıyorsanız bu eklenti sayesinde daima göz önünde tutabilir, kullanmaya alışabilirsiniz.
Yukarıda küçük bir ikon, takvimde bir sonraki işinize ne kadar zaman kaldığını gösteriyor. Bir yerlere, takvimlere ve ajandalara not alıp da unuttuğunuz işleri akılda tutmak için birebir.
DownloadGoogle Calendar Checker

Google Quick Scroll
Google'da arama yapmayı kolaylaştıran bir eklenti. Aratığınız kelimeleri içeren bir sayfa bulduğunuzda, normalde Ctrl+F tuşlarına basarak bir arama kutusu açmalı, buraya aradığınız şeyi yapıştırmalı ve sayfa içinde aratmalısınız.
işte Gogle Quick Scroll bunu değiştiriyor ve aradığınız şeyi size küçük bir kutucuk içerisinde sunuyor. Tıkladığınızda, sayfada doğru yere geliyorsunuz.
Download: Google Quick Scroll

Google Share Button
Devamlı Facebook ile mi paylaşım yapıyorsunuz? Yoksa biraz daha eski tüfek misiniz? Eskiler e-posta ile paylaşırdı, yoğun iş trafiği içinde olanlar da hala e-posta ile paylaşımı sürdürüyor.
Google'da sörf yaparken keşfettiklerinizi Google Share Button eklentisi sayesinde istediğiniz sosyal ağda ya da e-posta hizmetinde kolayca paylaşabilirsiniz. İnternet siteleri bu iş için bir tuş koysalar da, tasarımlar farklı ve tuşun yerini bulmak da bazen bir mesele. Ama bu eklenti ile aramaya gerek yok.
DownloadGoogle Share Button

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder