14 Nisan 2010 Çarşamba

Kablosuz modemlerde çekim gücünü artırma


Kablosuz modemlerinizi evinizde kağıt ve alüminyum folyo kullanarak kendi elinizle yapacağınız basit bir alet ile güçlendirip, çekim gücünü artırabileceğinizi biliyor musunuz? Kablosuz modemlerin en büyük problemi duvarlar ve kapılardır. Arada kapalı 2 kapı olduğu zaman bile Wireless ın çekmediği zamanlar olur, pencere ya da açık alanlarda oldukça etkili olan modemlerimize eski tip tv antenlerini güçlendirmeye benzer işlemler yapacağız. Modemimizin ölü noktasına giden sinayalleri toplayıp aktif olan alana yönlendireceğiz. İşlemimiz bittiğinde modemimiz yukarıdaki resimdeki gibi olacak. Nasıl mı? işte kablosuz modemi güçlendirmek için yapmanız gerekenler;
Yukarıdaki bağlantıya tıklayarak indirdiğiniz belgeyi zip den çıkartın ve çıktısını alın. Modeminizin boyutuna göre aldığınız çıktının baskı kağıdını ölçeklendirin.
Çıktı aldığınız kağıttaki şekilleri keserek çıkartın. Kesilen bölümlere eş alüminyum folyo kesin ve kağıtların üzerine yapıştırın.
Parçaların üzerindeki “-” ve “+” işaretlerini de kesin ve yuvarlak kenarlı parçayı bükerek üzerindeki çıkıntıları dikdörtgen parçanın üzerindeki kesiklerden geçirin. Resime dikkat ederseniz daha iyi anlaşılır.
Bütün çıkıntıları deliklerden geçirin. Unutmayın yansıtıcının folyolu kısmı dışa bakmalı.
“+” şeklindeki deliklerden modeminizin antenine geçirin.  Artık sonuçları kendiniz görebilirsiniz. Gerçekten sonu inanılmaz etkili, Anlatım da biraz zorlanmış olaibliriz. Anlaşılmayan bölümleri bize yazarsanız daha ayrıntılı bilgi veririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder