9 Mayıs 2010 Pazar

Facebook bulunduğunuz yeri gösterecek


Facebook'un yeni statü özelliğine McDonald's bile uyum sağladı. Fakat sistemlerde zaman zaman oluşan güvenlik açıkları uygulamayı riskli hale getiriyor.

Facebook, bu ayın sonunda kişilere ait statü özelliklerine bir yenisini daha ekleyecek. Buna göre kişiler, eğer bu yeni özelliği kabul eder ve kullanmaya başlarsa, bulundukları yer statü alanında otomatik olarak görünecek. Bu uygulamayı iPhone, Blackberry gibi telefonlar aracılığıyla kullanan kişiler, bulundukları yeri sosyal paylaşım sitelerinde otomatik olarak arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Facebook'un uygulamasında ise bu özellik tüm kullanıcılara açılıyor.
Facebook'un bu uygulamasına ileriki dönemde coğrafi hedefli pazarlama özelliğinin de eklenmesi planlanıyor. Elbette bu düşüncenin temelinde bir süredir Facebook'un ticari uygulamalara geçişi de büyük rol oynuyor.
PAZARLAMA aracına DÖNÜŞÜYOR



Hatta ünlü uluslararası restoran zinciri McDonald's çoktan uygulamaya hazırlık yapmış bile. AdAge.com isimli internet sitesine göre McDonald's, kendi restoranlarında müşterileri statüsünü güncellediği zaman McDonald's'ta olduğu statüde görünecek.
Aslında uygulamayı çok uzun zamandır kullandırtan birçok sosyal paylaşım platformu bulunuyor. Bunlardan en büyük dördü ise 3.5 milyon kullanıcıyla Loopt, 2 milyon kullanıcıyla MyTown, 1 milyon kullanıcıyla Foursquare ve 1 milyondan biraz daha az kullanıcıyla Gowalla.
Ayrıca Pepsi, Starbucks, Bravo ve MTV gibi firmalar da şubelerinde bu türden uygulamaları sosyal network siteleriyle birlikte kullandıran diğer firmalar.
HIRSIZLARA DİKKAT!
Öte yandan son dönemde sosyal paylaşım sitelerinde deşifre olan kişisel bilgiler ve zaman zaman oluşan güvenlik açıkları nedeniyle özellikle hukukçular cephesinden gelen uyarılarda da bir artış dikkat çekiyor. Geçtiğimiz dönemde tatil için evini terkedenlerin soyulan evlerinin sigorta şirketleri tarafından tazmin edilmediği haberleri gündeme gelmişti. Halen bazı sigorta şirketlerinin bu tür sosyal paylaşım sitelerini kullanan müşterilerine hırsızlık sigortalarında daha yüksek prim ödemesi çıkarttığı bilgileri de geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder