1 Haziran 2010 Salı

Aşırı Cinsel İlişki hakkında ayrıntılı bilgi

Aşırı cinsel ilişki, aralarında emosyonel bağ bulunmayan eşler arasında rastgele cinsel ilişkilerdir. Bu suçu işleyen kadında, bu bir çeşit “acting out”  davranışı olabilir.
Erkekteki bu kriminal davranış ise çok kere bir saldırganlık ifadesidir ve kabul edilmiş sosyal standartlara başkaldırma yoluyla aile otoritesine bir isyan niteliğindedir.

Histerik kişilik bozuklukları olan kadınlar çok kere bu eğilimi gösterirler ve emosyonel tatmin sağlamak amacıyla, erkekleri elde etme tekniğini kullanırlar. Aşırı cinsel ilişki hiperseksüaliteye yol açtığı zaman, manik durumların ve diffüz beyin hasarının bir semptomu olabilir.
Normal toplumsal değer yargılarının zayıflamasından ileri gelen aşırı cinsel ilişki ise, toplumda yaşayan kronik şizofrenik ve normalin altında zekâlı kadınlardaciddi bir sorun yaratabilir.
Bu kadınların tekrar tekrar gebe kalmalarını önlemek için kısırlaştırma gerekebilir. Erkeklerdeki aşırı cinsel ilişkiyi ise toplum daha az kınar.
Erkeklerde bu davranış bazan latent bir homoseksüellik belirtisi (Don Juanizm) olabilir ve özellikle evli kadınları kandırmayı başarmak, yalnızca iktidarsızlığa karşı kişiye bir güven sağlamakla kalmaz, aynı zamanda diğer erkeklere karşı saldırgan bir davranış yerine geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder